projecten

​​​​​​​Kastelen en landgoederen

Boombeheer rond kastelen en op landgoederen

Wanneer u uw landgoed, het park rond uw kasteel of ander landschappelijk privébezit openstelt voor het publiek, bent u automatisch verantwoordelijk voor de veiligheid van uw bezoekers.


Dus ook wanneer de toegang gratis is, dient u te zorgen voor goed onderhoud van alle bomen op uw bezit. Zieke bomen of bomen met grote dode takken kunnen - met name als ze langs wandelpaden staan - risico’s opleveren voor bezoekers voorbijgangers, hun huisdieren of hun vervoermiddelen.
Systematisch landgoedbeheerNatuurlijk is een ongeluk met schade als gevolg van takbreuk of stormschade nooit helemaal uit te sluiten. U kunt echter uw verantwoordelijkheid beperken door een systematisch boombeheer uit te voeren, inclusief regelmatig onderhoud.
​​​​​​​

We signaleren waar onderhoud direct nodig is en waar dit nog wel een paar jaar kan wachten. Onze risicoanalyse houdt ook rekening met de plek van de boom. Een ziek of oud exemplaar op tientallen meters van een wandelpad kan minder kwaad dan een boom met dode takken die over het pad steken. Uw eigen ‘bomendashboard’ geeft u helder inzicht in het beheer.Veilig boombeheer voor landgoederen en kastelen


Als eigenaar van een landgoed of kasteelpark met openbare toegang draagt u de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van bezoekers, waardoor goed boombeheer essentieel is. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.


Ontdek verder