Detachering voorkomt stagnatie in boombeheer

“Gansch het raderwerk staat stil als uw machtige arm dat wil” Dit motto stamt uit 1903, toen vele duizenden spoorarbeiders het werk neerlegden, waardoor het treinverkeer in heel Nederland knarsend tot stilstand kwam. Wij denken nog wel eens aan die leus, als we zien dat binnen een overheidsorganisatie min of meer hetzelfde gebeurt. Het raderwerk valt dan niet stil niet als gevolg van een massale staking, maar doordat één enkele collega een andere baan vindt, ziek wordt, met zwangerschapsverlof gaat of vervroegd uittreedt.
Plan, do, check, act...

Boombeheer is een continu proces, simpelweg doordat bomen en struiken nooit af zijn. Een boom groeit niet zo heel snel, die kun je best een tijdje met rust laten. Maar als je duizenden bomen onder beheer hebt, is er altijd wel ergens iets te doen. Net als elk proces kent ook boombeheer de stappen ‘plan, do, check, act’. Een cyclisch proces met allerlei radertjes die netjes in elkaar grijpen. Valt er één iemand uit, dan stagneert dit proces. De mensen die na die persoon in de keten zitten, wachten vergeefs op input, net als de mensen die daar weer achter zitten. En voor je het weet, loop je maanden achter op de uitvoeringsagenda.Achterstand en risico’s


Een beetje vertraging is misschien niet zo erg, maar zoals we in onze eerdere artikelen al schreven, brengt achterstallig onderhoud aan bomen in de openbare omgeving de nodige risico’s met zich mee. Een achterstand van een paar maanden leidt al tot klachten van burgers en kan zelfs juridische consequenties hebben. Bovendien kost een stagnatie gewoon geld, want je hebt mensen in dienst en contracten met uitvoerders die gewoon doorlopen, ook als de opdrachtenstroom afneemt of opdroogt.Detachering dus


Wat je dus wilt, is bij tijdelijke of permanente uitval van een expert binnen het proces zo snel mogelijk iemand insteken met voldoende kennis en ervaring om het werk meteen op te pakken. Zo kan de cyclus snel weer draaien. Zeker in de huidige arbeidsmarkt is detachering dan een prima oplossing. Bij Tree-o-logic hebben we uiteenlopende direct inzetbare specialisten beschikbaar voor alle schakels van de keten, van beleid tot uitvoering. Denk aan:


  • Beleidsadviseurs
  • Boombeheerders
  • Regisseurs klimaatadaptatie
  • European Tree Managers
  • Toezichthouders buitenruimte
  • Projectvoorbereiders
  • European Tree TechniciansHerstart het proces


Deze goed opgeleide professionals beschikken naast hun relevante expertise ook over de soft skills die nodig zijn om snel te kunnen schakelen binnen een organisatie. Ze zijn analytisch sterk, goed in samenwerken, hebben doorzettingsvermogen, zijn flexibel, en weten hoe de politieke en sociale hazen lopen. De gedetacheerden van Tree-o-logic kunnen een aantal dagen per week uw organisatie versterken, en blijven de rest van de tijd beschikbaar voor hun werk bij ons intern. Door hun gevarieerde ervaring en een hoogwaardig persoonlijk ontwikkeltraject bij Tree-o-logic zijn ze direct inzetbaar om gansch uw raderwerk weer snel op stoom te krijgen.


Neem voor meer informatie over onze detacheringsdiensten in boombeheer contact op met Bernard Flier info@treeologic.nl of 0318-479 166.


Verder bomen? Neem contact opMeer weten over visie, beleid en beheer van bomen in uw gemeente of andere organisatie?