Logisch, tree-o-logic

Actueel bij tree-o-logic

Blijf op de hoogte

Op deze pagina vindt u regelmatig nieuwe updates over ons bedrijf en over de boomtechnische branche. 

Typ hier je tekst

Typ hier je tekst

Inspirerende kennisdag

De collega's hebben een inspirerende kennisdag gehad. Eerst een rondleiding in arboretum de Nieuwe Ooster in Amsterdam met Johan Mullender (uiteraard even verpozen bij 'onze' gesponsorde, schitterende monumentale rode beuk uit 1894). Daarna alle ins en outs van een groeiplaatsonderzoek bekeken en uitgewerkt op een praktijklocatie in IJsselstein. De vakkennis is weer opgefrist en veel nieuwe dingen geleerd!

 
   

Tree-O-Logic breidt opnieuw uit!

Per 1 mei 2017 start Marc van Scherpenzeel als Adviseur bij tree-o-logic. Hiervoor werkte Marc als Adviseur bij Antea Group.

Bernard Flier: ‘Met Marc krijgen we een collega die uitstekend in staat is om de verbinding te maken tussen de verschillende disciplines binnen de openbare ruimte, waar bomen onderdeel van uitmaken. Marc heeft zeer veel ervaring met beheersoftware en CAD Gis applicaties.

Data en data-analyses, vraagstukken rondom boom- en groenbeheer en integrale vraagstukken zijn Marc op het lijf geschreven. Hiermee zijn we nog beter in staat om onze opdrachtgevers op het gebied van boom- en groenbeheer tijdens het gehele proces te ontzorgen.’

Marc van Scherpenzeel: ‘Voor mij is het heel mooi om mijn passie en enthousiasme voor bomen, gecombineerd met mijn brede interesse voor data en toepassingen van GIS, gezamenlijk in te zetten in de projecten. Ook mij verder kunnen ontwikkelen en specialiseren in de advisering rondom bomen is voor mij een hele mooie uitdaging’.

 

Geregistreerd taxateur Bernard Flier: 'Jaarlijkse boomschade bedraagt teveel om te laten lopen!'

 

 

Er zijn niet veel gemeenten die consequent bovenop boomschades zitten met claims, omdat men daarbij denkt aan heel veel rompslomp en een laag rendement. Uden en ’s-Hertogenbosch vormen een uitzondering. Boomtaxateur en secretaris van de NVTB Bernard Flier doet op jaarbasis tientallen taxaties voor deze gemeenten: ‘Hoeveel er financieel terugkomt?     
 Lees meer..

Treedash®: beter beheren, analyseren, rapporteren en presenteren

Eenvoudig en zonder moeite de volledige regie over uw boomdata!

 

Tree-o-logic heeft dé oplossing voor het beheren, analyseren en presenteren van data uit boombeheersystemen: Treedash® ! Treedash® presenteert uw data in de vorm van een digitale kaart en handige filters of diagrammen. Als u bijvoorbeeld wilt weten welke bomen onderhoud behoeven en waar ze staan, dan klikt u simpelweg de relevante zoekcriteria aan in het dashboard. Treedash® doet de rest, toont u de meest urgente bomen op de kaart en in getallen, en levert desgewenst ook de bestekraming om dit werk te laten doen. Handig bij het aanvragen van offertes!

Tree-O-Logic lanceert klantenportaal

Op onze website is het klantenportal gelanceerd waar een klant na persoonlijk inloggen alle documenten en gegevens van opdrachten verzameld ziet in een werkomgeving.

 

Het voordeel van het portaal ten opzichte van het traditionele emailcontact is de centrale werkomgeving waarin iedereen toegang heeft tot de relevante documenten en informatie. Iedereen kan daarop terugvallen en alle documenten zijn verzameld. De opdrachtgever hoeft zelf niet te archiveren.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op: info@treeologic.nl of (0318) 47 91 66!

Het team van Tree-O-Logic is opnieuw uitgebreid!

Door de toenemende groei en uitbreiding van de werkzaamheden is ons team uitgebreid met Anton van der Vegt. Vanaf 4 juli werkt Anton bij ons als junior adviseur. Hij zal zich voornamelijk bezighouden met het uitvoeren van inventarisaties, boomveiligheidscontroles, beheersinspecties en nader onderzoeken. Anton heeft onlangs de studie Bos- en Natuurbeheer afgerond van Van Hall Larenstein, met als specialiatie 'boom en stedelijke omgeving'. Daarnaast heeft Anton gewerkt als boomverzorger en zo de vakinhoudelijke en praktische kennis in de boomverzorging opgedaan.

Cyclisch boombeheer: bezuinigen en toch een beter eindresultaat?

Bezuinigen heeft in het algemeen een slechte naam. Je besteedt minder geld aan bijvoorbeeld het beheer van je bomen en het resultaat zal dan ook wel minder zijn. Alexander den Dikken van de gemeente Nijkerk bewijst dat het ook anders kan, door het toepassen van cyclisch beheer. Dit vakblad organiseerde bij Tree-O-Logic in Harskamp een masterclass, waar de ervaringen van Nijkerk en een aantal andere overheden met elkaar vergeleken werden. Lees meer..

Boomtechnisch bureau Tree-o-logic breidt team uit

Door toenemende groei en uitbreiding van de werkzaamheden heeft Tree-o-logic een nieuwe collega benoemd: Dennis Raamsteeboers. Per 1 januari 2016 start Dennis Raamsteeboers bij tree-o-logic als junior adviseur. Zijn taken zullen in beginsel bestaan uit het uitvoeren van inventarisaties, boomveiligheidscontroles, beheerinspecties en eenvoudig nader onderzoek. Dennis heeft in de afgelopen jaren als allround boomverzorger gewerkt en daar de nodige vakinhoudelijke en praktische kennis over bomen opgedaan.
 

Oude eiken Groesbeek vergiftigd

In het Gelderse Groesbeek zijn vier ruim zestig jaar oude eiken vergiftigd. Dat meldt De Telegraaf. Lees meer..

Tree-O-Logic inspecteert Wagenings arboretum

Tree-O-Logic heeft opdracht gekregen van Alterra om bij alle bomen in het Wageningse arboretum een boomveiligheidscontrole en beheerinspectie uit te voeren. Lees meer...

Het ETT-syndroom

Syndroom. Betekend zoveel als: geheel van verschijnselen die horen bij een ziekte. Of: combinatie van samenhangende verschijnselen, waarbij de oorzaak (nog) niet bekend is. Het geregeld samengaan van deze tekenen zijn dusdanig opvallend, dat men ze groepeert tot een syndroom. Lees meer...

boom verplanten; boomspecialist
waardebepaling bomen; boombeheerplan